Geschillen met toezichthouders
Franssen Tolboom heeft een gespecialiseerd team dat cliënten bijstaat in geschillen met toezichthouders. Zij heeft ruime ervaring opgebouwd met procedures over uiteenlopende kwesties zoals aanvraag en verlening van vergunningen, integriteitstoetsen en handhavingsmaatregelen van toezichthouders
Kansspelautoriteit
Sinds de oprichting van de Kansspelautoriteit in 2012 procederen de specialisten van Franssen Tolboom over een grote verscheidenheid aan geschillen. Het kan hierbij gaan om procedures rondom aanvraag en verlening van kansspelvergunningen, integriteitstoetsen of geschillen rondom handhavingsinstrumenten die worden ingezet door de Kansspelautoriteit. Ons team verleent strategisch procesadvies en vertegenwoordigd cliënten in bestuursrechtelijke procedures bij de toezichthouder en bij de bestuursrechter. Dankzij onze uitgebreide ervaring binnen de sector begrijpen wij de achtergrond van uw geschil met de toezichthouder en kunnen wij hier op inspelen.
DNB / AFM
Het team van Franssen Tolboom vertegenwoordigt financiële dienstverleners en individuele bestuurders in onderzoeken en handhavingsmaatregelen van onder andere De Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten. Dit kunnen formele handhavingsmaatregelen zijn, zoals bestuurlijke boetes, aanwijzingen of een last onder dwangsom, maar ook meer informele handhavingstrajecten. In dat laatste geval kunt u denken aan waarschuwingen en normoverdragende gesprekken.
Onze diensten
Kunnen we u verder helpen?
Nieuws
Veelgestelde vragen
Toezichthouders hebben een vrij brede bevoegdheid om documenten en gegevens op te vragen. Die informatie kan opgevraagd worden bij de vergunninghouder maar ook bij bedrijfspartners of werknemers van de vergunninghouder. Het gebruik van deze bevoegdheid is wel gebonden aan specifieke regels. Zo mogen documenten en gegevens alleen opgevraagd worden voor zover dat ‘noodzakelijk’ is. In de praktijk zien wij nog al eens dat een toezichthouder te veel informatie vraagt. Wij staan u graag bij
Een Bibob-toets of integriteitstoets bestaat vaak uit een standaardformulier. Die formuleren zijn vaak complex en het is niet altijd duidelijk of een persoon of sanctie uit het verleden opgegeven moet worden. Het is van belang om al in een vroeg stadium gespecialiseerde bijstand te zoeken. Fouten in een formulier kunnen namelijk een reden zijn voor de toezichthouder om uw bedrijf extra in de gaten te houden of om zelfs een vergunning te weigeren. Wij helpen u graag bij het filteren van noodzakelijke informatie.
Bedrijven die kansspelen aanbieden zonder een Nederlandse vergunning lopen het risico op sancties van de Kansspelautoriteit. Vaak is de eerste stap het opleggen van een last onder dwangsom, waarmee een bedrijf gedwongen wordt om zijn aanbod te staken onder dwang van een boete. Vervolgens legt de Kansspelautoriteit een boete op vanaf €600.000 voor het aanbod dat er is geweest – ook als dat aanbod inmiddels gestaakt is.